De opstart van CurveCatch

Lees het begin van ons verhaal. We nemen jullie met heel veel trots mee op de reis die we reeds hebben afgelegd.

De opstart van CurveCatch

Een ingenieur, een lingerie-lover en Covid-19 ...

Dit is niet de start van een fantastische mop maar het begin van ons verhaal. Ik ben Kimia, mede-oprichter van CurveCatch. Ik neem jullie met heel veel trots mee op de reis die we reeds hebben afgelegd.

Nils en ik woonden toen in Dublin, maar mijn ouders hebben twee lingerie winkels in Antwerpen. Ik heb van jongs af aan mogen observeren hoe mijn mama Inge dag in dag uit magie beoefende door haar klanten in één oogopslag met de juiste BH te matchen. Inge is ongetwijfeld de warmste en meest empathische vrouw op aarde en dat voelen haar klanten ook. Ze vertrouwen haar en genieten van haar zelf uitgevonden dansjes om je borsten op de juiste plaats te duwen. Ik was ervan overtuigd dat iedereen van BH’s moest houden zoals ik dat deed want bij Inge shoppen is werkelijk ‘lingerie heaven’.

Twee jaar geleden sloeg Covid toe en moesten de winkels van mijn ouders sluiten. Stil zitten en wachten was geen optie maar hoe konden we ooit overbrengen bij mensen thuis wat zij elke dag in haar winkel overbrengt? En dit zonder dat Inge met haar magische ogen naar mensen mocht kijken omdat ze niet bij elkaar in de buurt mochten komen? Samen met het hele gezin - mijn mama, papa en vriend Nils - staken we de koppen bij elkaar en kwamen we op een concept dat erg lijkt op het CurveCatch van vandaag.

Kimia en haar ouders nadat ze voor het eerst op ATV verschenen.

Zo ontdekten we dat niet iedereen het fijn vindt om naar een fysieke lingerie zaak te gaan. Veel mensen durven eigenlijk de drempel niet over uit angst dat de prijzen te hoog zijn, dat iemand hen zal aanraken of helpen terwijl ze dat liever niet willen of dat ze zich verplicht zullen voelen tot een aankoop. Wij vinden goede fysieke speciaalzaken zelf fantastisch. We zijn eruit ontstaan, maar beseffen ook dat veel mensen deze ervaring nooit ontdekken. Ook niet iedereen heeft de tijd om tijdens winkeluren te gaan shoppen.

Daarentegen is lingerie online kopen niet eenvoudig. Er zijn zoveel verschillende maten en pasvormen, en die zijn vaak ook nog eens inconsistent binnen merken en over merken heen. Dezelfde BH opnieuw kopen in een andere kleur is vrij eenvoudig, maar een nieuw merk of nieuwe pasvorm ontdekken is dat niet. En laat dat nu net zijn wat shoppen voor een nieuw item leuk maakt voor veel mensen. Eens iets nieuws in je schuif is toch altijd leuk? Of misschien zelfs iets wat nog beter zat dan je vorige favoriete item!

We moesten dus een concept bedenken waarbij we toch advies en hulp konden bieden, maar dat online werkte. Zo ontstond CurveCatch. Maat, ervaring en ontdekking zijn de drie zaken waar wij in wilden uitblinken.

Jullie enthousiasme overweldigde de initiële opzet van het concept en Nils en ik besloten om onze levens in Dublin op te zeggen en terug naar huis te komen om CurveCatch voltijds uit te bouwen. De winkels overleefden de crisis en zijn ondertussen weer gewoon open.

CurveCatch was geboren

Daar stonden we dan, jobs opgezegd, opnieuw in België maar wel met een rugzak vol lessen. We besloten dat het concept op zich goed in elkaar leek te zitten, maar investeerden veel in onze dienst professionaliseren. Ondertussen mochten we reeds meer dan 10.000 mensen helpen met het vinden van top lingerie en zijn we actief in Vlaanderen en Nederland.

Kimia en Nils met de eerste verpakking voor de lingerie boxen: een doos van Ikea.

Onze droom

We dromen van een wereld waarin BH's passen, flatteren ÉN er geweldig uitzien. Om deze bestemming te bereiken, nemen we je bij de hand en gaan we samen op ontdekkingsreis.

Laten we samen naar de maan schieten 🚀!

Liefs,
Veerle, Lore, Sanne, Marjolein, Nils, Denis en Kimia