Een betere BH ervaring voor ons allemaal

Onze missie is om alle BH-dragers in hun kracht te stellen om geïnformeerde beslissingen te maken omtrent hun meest intieme kledingstukken en ervan te genieten.

CurveCatch founders Kimia en Nils

Hallo!

Wij zijn Kimia en Nils en wij startten CurveCatch omdat we niet konden geloven dat niet iedereen even gek is op BH’s als wij.

Te vaak begrijpen we BH’s niet en kopen we verkeerd. Te vaak voelen we ons niet op ons gemak in een paskamer.

En te vaak had dit wel gekund in de juiste setting met de juiste hulp. Daarom bouwen wij CurveCatch.

Handtekening Kimia en Nils

Onze filosofie

MINDER IS (BIJNA) ALTIJD BETER

Oke eerlijk gezegd: bij chocolade of zon is minder niet beter.

Maar voor BH’s is dit anders. De gemiddelde BH-drager heeft 8 BH’s in haar schuif liggen en draagt er maar 2 à 3 geregeld. Het is niet omdat je meer BH’s hebt dat je meer steun zal ervaren. Het is niet omdat BH’s duurder zijn dat ze beter zijn.

Laten we die kerkhoven met ongedragen BH’s alsjeblieft sluiten.

achter elke wolk zit een regenboog

Is het niet ridicuul dat we liever naar de tandarts gaan dan BH’s shoppen? Met je mond open naar de tandarts geeuwen, is dat niet minstens even awkward?

Zijn onze tanden dan belangrijker dan onze borsten? Ze helpen ons misschien met bijten en glimlachen, maar zeggen ze ons wanneer we onze regels gaan krijgen en wanneer het dus tijd is om guilt-free ijs te eten? Ik dacht het niet!

Borsten brengen ons - we vergeten even al het intieme waar we ons soms zo voor schamen - heel vaak in grappige situaties. Wij genieten liever van de humor die  het leven ons geeft en zien het leven optimistisch in.

Dus bij deze, tandartsen, we’re coming for you!

MEER ZIELEN = MEER VREUGDE

De grootste ontwikkelingen in onze geschiedenis zijn tot stand gekomen door samenwerkingen. Maar bij BH’s staan we er meestal alleen voor.

Alleen in een paskamer aan het twijfelen of hij past.Alleen in de WC op het werk wanneer je beugel plots uit komt steken.

Alleen in de gym wanneer je die sport-BH niet over je hoofd krijgt.

Het wordt tijd dat wij allemaal gaan samenwerken, zodat we onze ervaringen kunnen delen en van elkaar leren.

Samen kunnen we de mysteries ontrafelen van BH’s en de inconsistenties tussen merken en maten wegwerken.

TRANSPARANTIE boven transpireren

Ja wij verwerken jullie meningen over wat jullie thuis hebben gepast tot een geheel zodat alle BH-dragers hiervan kunnen meegenieten.

Ja ook wij proberen winst te maken op het einde van het jaar en nemen op elke BH die jij koopt bij ons een marge. Van deze marge betalen wij jouw lingerie expert die per box minstens 30min nadenkt over wat ze voor jou zal voorstellen en er een filmpje over maakt, de verzending en retours, de verpakking, onze lonen, de lonen van onze inpakkers met een afstand tot de arbeidsmarkt én de kortingen die jullie krijgen wanneer jullie ons aan iemand aanraden.

Wij zijn hier liever radicaal eerlijk over en we hopen dat jullie ook altijd eerlijk zijn met ons. Alleen zo kunnen we deze categorie samen veranderen. Eerlijk duurt het langst.

Zie onze wall of fail voor onze meest eerlijke verhalen.

Ons verhaal

“Een ingenieur en een lingerie-lover komen een café binnen ...”

Dit is niet de start van een fantastische mop maar het begin van ons verhaal. Ik ben Kimia, mede-oprichter van CurveCatch, en ik neem jullie met heel veel trots mee op de weg die we reeds hebben afgelegd.

Mijn ouders hebben 2 lingerie winkels in Antwerpen. Ik heb van jongs af aan mogen observeren hoe mijn mama Inge dag in dag uit magie beoefende voor haar klanten door hen in één oogopslag met de juiste BH te matchen.

Inge is ongetwijfeld de warmste en meest empathische vrouw op aarde en dat voelen haar klanten ook. Ze vertrouwen haar en genieten van haar zelf uitgevonden dansjes om je borsten op de juiste plaats te duwen.

Ik was ervan overtuigd dat iedereen van BH’s moest houden zoals ik dat deed want bij mijn mama shoppen is werkelijk ‘lingerie heaven’.

CurveCatch Co-founder Kimia geeft BH aan mama
Een foto van CurveCatch-founders Kimia en Nils

2 jaar geleden sloeg Covid toe en moesten de winkels van mijn ouders sluiten. Stil zitten en wachten was geen optie maar hoe konden we ooit overbrengen bij mensen thuis wat zij elke dag in haar winkel overbrengt,  zonder dat Inge met haar magische ogen naar mensen mocht kijken?

Samen met mijn vriend Nils staken we de koppen bij elkaar en kwamen we uit op een concept dat erg lijkt op het CurveCatch van vandaag.

We zagen 3 grote uitdagingen die we moesten overwinnen:

1. Heel veel mensen vinden in een winkel shoppen eigenlijk helemaal niet leuk. Niet elke verkoopster is een Inge en sommige klanten willen ook helemaal geen Inge terwijl ze naakt staan te passen.

2. Er is zo ongelofelijk veel inconsistentie in maten tussen merken dat het bijna onmogelijk is om als consument producten in de juiste maat te bestellen online.

3. Mensen houden gemiddeld gezien niet zo veel van BH’s. Ze kopen vaak dezelfde BH in een andere kleur maar ons lichaam verandert natuurlijk vaak waardoor 80% vandaag rond loopt met een BH die eigenlijk niet goed (meer) past.

Nils is ingenieur van opleiding terwijl mijn achtergrond meer in sales en marketing ligt. Mijn ouders voorzagen dan weer de lingerie kennis. Samen vormden we de fantastic four. We vormden een brug tussen menselijke traditionele kennis (verzameld over meer dan 20 jaar) en innovatieve data-gedreven kennis.

Dit is hoe wij de 3 uitdagingen proberen op te lossen:

1. Thuis passen, op eigen voorwaarden en tijd.

2. Geen maten meer. Onze algoritmes en expertise zoeken die wel uit.

3. 9 fantastische merken zorgen eindelijk voor dat je van het proces kan genieten en nieuwe dingen ontdekken. 75% van onze klanten koopt ook een merk waar ze nog nooit van hadden gehoord.

CurveCatch-teamfoto in Hawaïaans thema
Vrouw in BH speelt met kindje op zacht tapijt

Het grootste stuk van het verhaal komt van jullie, onze klanten. Zonder jullie, zou CurveCatch niet bestaan.

Vandaag zijn we actief in België en Nederland en mochten we reeds 8.000 BH-dragers voorzien van top lingerie.

We hebben nog een gigantisch lange weg te gaan en we hebben nog enorm veel uitdagingen waar we elke dag aan werken met ons team dat ondertussen bestaat uit 5 mensen en heel wat helpers: Veerle, Nils, Lore, Sanne, Denis en Kimia.

We delen ook heel graag waar we precies nog aan werken en waar we nog op moeten verbeteren:

De mensen achter CurveCatch

Veerle - de driedelige BH

Veerle is een gigantisch veelzijdig persoon. Ze zingt in een koor en voltooit de ene master na de andere alsof het niets is. Daarnaast heeft Veerle ook een enorme liefde voor dieren en is ze ook deeltijds dogwalker. Hoe cool is dat?

Veerle werkt intussen reeds 1 jaar aan jullie lingerie boxen met extreem veel liefde!

Benjamin - de plunge bh

Benjamin is zonder twijfel dé persoon in het team die met beide voeten springt in nieuwe avonturen. Nu duikt hij in elke uitdaging, als een echte plunger.

In zijn vrije tijd is hij gek op fotografie en schrijven. Hij werkt momenteen aan zijn allereerste boek.

Kimia - de push-up bh

Kimia wordt soms omschreven als een optimistisch Duracell konijn. Ongetwijfeld wil het team soms de batterijen uit dit konijn halen.

In alle eerlijkheid is er niet zoveel vrije tijd meer naast CurveCatch maar alles wat er overschiet grijpt ze aan om met familie door te brengen.

Nils - de sport BH

Nils is het type persoon die blijft gaan. Zijn brein loopt elke dag minstens 1 marathon.

In alle eerlijkheid is er niet zoveel vrije tijd meer naast CurveCatch maar Nils zoekt altijd naar momentjes met vrienden en het liefst doet hij dit ondersteboven aan een muurklim muur.

DENIS - de balconette BH

Denis is de persoon die het team stevig vasthoudt en snel opmerkt wanneer zaken fout lopen of niet logisch zijn.

In zijn vrije tijd houdt hij van houtbewerking en tiny houses. Maar als je weet dat hij meer dan 2m groot is, is bijna elk huis “tiny” voor Denis.

Catch up via onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.